Dacă vreți ceva diferit anul acesta de sărbători, atunci o idee ar putea fi pulpa de miel la cuptor. Dacă nu, păstrați rețeta pentru Paștele viitor. 🙂
În cazul de față, carnea a fost împănată cu niște căței de usturoi (adică împungeți carnea cu un cuțit din loc în loc și înfigeți câte o bucățică de usturoi), după care Chef a condimentat-o cu sare, niște legume deshidratate, rozmarin și cimbru proaspăt și un mix de condimente, care avea printre altele piper și ienibahar. Voi puneți ce vă place, de exemplu oregano. 🙂
O altă idee este să împănați și cu puțină slănină. Asta dacă aveți trigliceridele ok. :))))
Mai puneți un rest de vin roșu și completați cu apă în tavă, să fie carnea acoperită cam o treime, maxim pe jumătate.
Acoperiți cu folie de aluminiu și băgați la cuptor, la foc mediu, către mic, cel puțin vreo 3 ore.
![](https://dezastruinbucatarie.ro/wp-content/uploads/2024/05/2024_349_1.jpg)
Către final scoateți folia de aluminiu și lăsați să se rumenească.
Rezultatul de față a fost dezosat și tăiat felii, înainte de a fi servit la masă.
De combinat cu niște cartofi (musai) și salată de sezon.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.