În varianta originală, era mazăre mangetout, un ingredient asiatic, dar nici măcar nu m-am obosit să văd dacă se găsește și la noi, pentru că aveam o pungă de fasole verde în congelator. Dacă faceți rețeta primăvara, bănuiesc că puteți folosi teci de mazăre.
Este o salată super rapidă. Curățăm și spălăm un morcov și îl tăiem felii subțiri, pe lungime, pe care le vom opări câteva minute în apă fierbinte. Separat, fierbem niște fasole verde – a mea, fiind din congelator, s-a fiert câteva minute. Și, bineînțeles, fierbem niște tăiței asiatici. Eu am folosit niște resturi de tăiței cu ou, că trebuia să-i termin.
Amestecăm cele trei ingrediente cu o vinegretă în care punem ulei (de arahide și susan, dacă aveți), sare, piper, un cățel de usturoi, ghimbir ras sau pudră, busuioc și mentă proaspătă sau praf.
Somonul îl pregătim separat, cum ne place. Al meu a fost la cuptor, în hârtie de copt, dat cu puțin ulei și zeamă de lămâie. Curățăm bucățile de oase și le adăugăm în salată.
Porționăm și gata, avem o salată sățioasă și puțin vegetariană. :))
N-am înțeles ce căutau busuiocul și menta – și unde e sosul de soia??!! – dar rezultatul nu-i chiar dezastru. 🙂
Inspirată de la Georgeanne Brennan.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.