Din motive neelucidate nu prea am gătit țelină, pentru că o asociez doar cu ciorbe și tocănițe. Dar am descoperit că se poate face la cuptor și că se poate consuma ca atare sau pe post de garnitură, fiind delicioasă și deloc dezastru. 🙂
Cea mai complicată parte este curățatul și tăiatul feliilor, aproximativ egale ca dimensiuni. După care speli țelina și aranjezi feliile într-o tavă, pe hârtie de copt. Stropești cu ulei și condimentezi cu sare, piper, vegeta, busuioc și cimbru. Sau cu ce preferi tu.
Coaptă la foc potrivit, până se colorează și furculița intră ușor în ea. Se face destul de repede, așa că vedeți să nu o ardeți. 🙂
În lipsă de alte idei, este cu legume și vegan. 😛
PS: consumată a doua zi, după ce a stat la frigider, a fost și mai bună. :)) Sau îmi era mie foame. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.