Ep. 265 – tăiței de casă

Bunică-mea făcea des tăiței de casă, din necesitate. Eu am încercat să fac de fițe, pentru că la magazin există atâtea feluri de paste, încât este chiar ultimul lucru pe lista de preparat în bucătărie.

Cu toate acestea, nu se știe niciodată când e musai să faci tăiței de la zero. Plus, din când în când, ne putem depăși limitele. 😀

Rețeta de bază: 1 ou – 100 g făină, amestecate, frământate vreo 5 minute, după care lăsat jumătate de oră. Iese un aluat neted, elastic și plastic. Din el se întinde o foaie subțire, cu sucitorul pe o planșă cu făină, apoi se taie tăiței de dimensiuni diferite. Eu am tăiat unii cât mai mici și subțiri și alții, mai groși. Bineînțeles că au ieșit tăiței, nu fidea, dar sinceră să fiu, am fost mulțumită de rezultat.

După care i-am arătat pozele lui Chef, care a concluzionat că foaia este prea groasă, că ar fi trebuit să iasă foiță de țigară. No bine, data viitoare. :))))

Din cantitatea de mai sus au rezultat o lingură de tăiței mărunți de supă și vreo 4 linguri de tăiței lați, mai mari, de folosit cu sos, cu pesmet și scorțișoară sau tradiționalul cu nucă și zahăr. 😀

Intenționez să aprofundez subiectul, experimentând și cu rețete fără ou sau cu apă și ulei. Vă țin la curent! 🙂

PS: Bineînțeles că dacă aveți mașină de făcut paste, scăpați de stresul întinsului cu mâna și nici nu o să vă mai comenteze Chef! :))) 😛 😀 Fideaua aceasta, făcută cu ouă de casă și taiată cu mașina, este opera rudelor noastre de la țară. 🙂 De asta arată perfect, ca la revistă. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.