Ep. special [mexican] – somon chipotle cu salsa de mango

Chipotle este denumirea dată condimentului făcut din chilli și jalapeno uscat și afumat. Dacă nu găsiți, improvizați cu ardei iute unguresc sau jalapeno sau tabasco.

Rețeta de astăzi este făcută special să ne încălzească sufletul și corpul. 😛

Somonul proaspăt sau dezghețat se condimentează bine de tot și se stropește cu puțin ulei, după care se dă la cuptor, la foc potrivit pentru maxim jumătate de oră sau până este făcut.

Separat pregătim salsa: mango și roșii cuburi, un cățel de usturoi tocat, coriandru verde tocat – sau pătrunjel verde și coriandru praf, puțin chimen. Dacă vreți extra iute, atunci musai jalapeno. Suc de lime și lăsat să stea puțin la frigider.

Serviți o felie de somon cu salsa deasupra. Sau lângă. Sau deasupra și lângă. LOL. :))))

Dezastru vegetarian și dietetic. Plus o doză bună de vitamina C. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *