Ep. 87 – mâncare de gutui

Vroiam să mă laud că băăăăăi, ce mâncare am făcut eu, cu mânuțele ăstea două…. doar că taică-miu nu a fost impresionat deloc și el e singurul care apreciază mâncarea clasică de gutui. 🙂 Așa că astăzi avem o rețetă clasică, într-o variantă ușor dezastru. 🙂

Rețeta este dintr-o carte de Sanda Marin și se poate face cu gutui, prune uscate sau pere.

Carnea tăiată bucăți mari, spălată și pusă într-o cratiță la prăjit ușor cu o lingură de untură de porc, după care se completează cu apă și se lasă la fiert, la foc molcom, ca-n Ardeal. Eu cred că am folosit niște piept de curcan… dacă nu era un pui din ăsta, mai dezvoltat. :)))) Gutuile curățate și tăiate bucăți mari se prăjesc și ele separat tot în untură. Super vegan, cum s-ar zice. :)))) Când e carnea aproape fiartă, se adaugă gutuile. Și un sos de zahăr ars (zahăr tos ars, peste care se toarnă apă și se lasă până se topește zahărul) cu niște făină în el. Încă jumătate de oră pe foc sau la cuptor.

Are un gust parfumat, dulce-acrișor. Dacă nu vreți untură, folosiți ulei de floarea soarelui.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂