Ep. special cu biscuiți

No bine, mai avem o rețetă specială din cartea lui Reese, Cheddar Biscuits, de la Oana. 🙂

Multe rețete din carte mi-au făcut cu ochiul, mai ales salatele, dar pînă dau căpșunile, facem Cheddar Biscuits.

Am găsit și cașcaval din ăsta la alimentară, nu chiar ca cel descris în rețetă, al meu a fost mai dulce și nu foarte portocaliu, dar nu-i bai că m-am prins că dacă fotez biscuiții sub lumina de la hotă, nuanța e fix cea care trebuie. :))) Altminteri sînt ușor palizi. 😀

Am avut emoții că instrucțiunile au fost lungi (pînă la urmă ideea principală e să nu-i frămînți ca pe cozonac… :)), dar au ieșit buni, untoși și pufoși, am de gînd să-i mai fac cu proxima ocazie cînd îmi vin musafiri. Pun pe masă și niște brînză și vin alb și se cheamă că m-am străduit. :)))

Mie mi-au ieșit vreo 30, cred că sînt muuult mai mici decît originalul, dar așa am avut forma și trebe să recunosc că n-am măsurat aluatul cînd l-am întins să aibă fix juma’ de inch. :)) Și mi-a ieșit și un șarpe dodoloț ca o pîinică mai de soi pe care nu l-am mai fotografiat că nu era foarte fotogenic, l-am mîncat rapid.

Mă folosesc de ocazie să mulțumesc Claudiei pentru idee și să-mi exprim entuziasmul și angajamentul pe mai departe. 😀

Rețeta: 2 căni de făină, 2 lgț praf de copt, 1 lgț bicarbonat, un praf de sare amestecate; se adaugă apoi pe rând 6 linguri de unt rece cubulețe (aprox. 85g), 3/4 cană brânză cedar rasă, 1 cană de iaurt și 1/4 cană de unt topit. Aluatul format se întinde și se împachetează în două și încă o dată în două; se repetă procesul încă o dată, după care se întinde și se taie. Copți 20 minute la foc mare – 220 grade.

Rețeta este din prima carte propusă la cookingbookclubul din ianuarie/februarie Whiskey in a Teacup: What Growing Up in the South Taught Me About Life, Love & Baking Biscuits de Reese Witherspoon. Următoarea carte apare la începutul lunii martie. 

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *