Ep. 13 – borș de sfeclă

Spune-ne drept, a scăpat rețeta originală nemodificată? No bineee. :))))

De inspirație de la vecini (ucrainieni, ruși sau polonezi, după preferințe) borșul de sfeclă poate fi o zamă lungă, cazul meu, sau nu, cazul lui Jamie Oliver. Și chiar o supă-cremă la blender, dacă vă apucați de citit cărți vegane (mai bine nu :))) ). Eu am scos varza roșie din rețetă, că n-aveam :D, și m-am gândit să o înlocuiesc cu cartofi. Doar că până să-mi amintesc eu de ei, s-a fiert borșul și l-am mâncat. :)))

No bine, cum se face: se toacă mărunt ceapă roșie, usturoi, țelină, morcovi, roșii și sfeclă roșie și se aruncă într-o oală cu sare, piper, vegeta, ulei, busuioc și se călesc ușor legumele, după care se adaugă apă sau supă concentrată de carne sau de legume (dacă sunteți talentați); dacă vreți varianta cu varză roșie, se adaugă tocată; dacă vreți cartofi, puneți-i către final, tăiați bucăți.

Are o culoare superbă și e super bună la gust (dacă nu ați uitat să o condimentați :)) ). Eu am lăsat legumele să fie puțin crunchy, că nu-mi plac super fierte.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂