Ep. special [italian] – supă cu bulgur și castane

Varianta originală era cu farro și castane. Eu am folosit bulgur, dar puteți înlocui și cu orez, dacă nu aveți altceva. Sau nu vă plac celelalte opțiuni.

De făcut, se face repede, dar ne trebuie o bază de supă de pui, vită sau legume. Și castane fierte, de sezon.

Eu am făcut supa clasică, din pui și rădăcinoase, pe care am strecurat-o și am folosit doar zeama.

Castanele, zece la număr, le-am spălat, le-am crestat pe o parte, apoi le-am pus la fiert, acoperite cu apă fierbinte. Pe internet zicea vreun sfert de oră, eu le-am lăsat până aproape nu au mai avut apă. :))))

Le-am scurs de zeamă și le-am curățat de coajă și pieliță. În final am avut câteva linguri de castane făcute praf. Nu știu dacă de la fiert prea mult, de la soi sau pentru că-s eu dezastru. 😀

O alternativă este să cumpărați castane congelate sau în borcan.

Într-o altă oală, am pus zeama de supă – trei sau patru polonice și o lingură de bulgur, am condimentat cu o foaie de dafin, vegeta și piper și am așteptat să fiarbă bulgurul și de abia la final am pus castanele și am mai lăsat să dea în câteva clocote. Am mai pus zeama de la un lime (sau lămâie) și niște pătrunjel tocat.

Rezultatul este o supă mai groasă, consistentă de la bulgur, interesantă la gust, de la combinația dintre castanele dulci, zeama acrișoară și pătrunjelul verde proaspăt.

Dacă folosiți supă de legume, iese vegană. 🙂

Sigur, sigur, vă impresionați familia, prietenii și vecinii dacă toamna aceasta faceți această supă. 😀

Din The Food of Italy, de Claudia Roden.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *