Ep. special [românesc] – hrean la borcan

Pentru fanii lui sfeclă cu hrean, astăzi avem doar hrean. 🙂 Hrean la borcan, mai precis, modul clasic de a-l mura și păstra o perioadă mai lungă, pentru a fi consumat ca atare sau în salate.

Pregătirea lui nu este foarte complicată, dar include lacrimi la pachet și desfundat de sinusuri. :)) Curățatul lui rivalizează cu succes curățatul și tăiatul de ceapă. 😛

Hreanul, curățat de coajă și spălat, este dat pe răzătoarea mică (de piureuri) sau tocat cu robotul. Apoi este amestecat cu oțet, puțină apă și sare, după care se transferă în borcan.

Dacă este bio și de la țară, arată impecabil, alb, proaspăt și zemos și nu își schimbă culoarea, textura sau mirosul, astfel încât îl poți păstra la frigider și consuma când ai nevoie. După o perioadă își mai pierde din tărie, dar este senzațional!

Dacă ești fanul hreanului cu smântână, atunci va trebui să-l consumi mai repede.

Dacă nu ai timp, scule sau îndemânare și vrei să-l cumperi din magazin, mai bine îl iei de la țărani, din piață. Măcar ăla nu are ulei de palmier în el. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *