Ep. 339 – noul sezon de varză de Bruxelles

Am cumpărat o pungă de la Lidl, mici, verzi, drăgălașe, dar cu un cotor cam dur. Până să mă gândesc cum să le gătesc (la cuptor, cum altfel?!), le-am făcut legume cu paste.

După clasicul și deja cunoscutul: se aruncă în tigaie un strop de ulei, doi morcovi tăiați felii subțiri, o mână de varză de Bruxelles, tocate mărunt, jumătate de ardei gras roșu, jumătate de ceapă roșie tăiată peștișori și două felii de șuncă; se condimentează cu sare și piper. Și, logic, le aruncați în tigaie pe rând, în funcție de cât de mult le ia să se înmoaie. La un moment dat am turnat și o lingură-două de apă, ca să grăbesc procesul. Separat, am avut niște tăiței făcuți în casă, care nu au mai ajuns supă/ciorbă, că i-am fiert într-o oală cu apă, după care i-am scurs și i-am amestecat cu legumele făcute.

Cea mai rapidă mâncare cu legume și niște varză (Bruxelles, nu Buzău). Nimic nou sub soare sau original, doar o mâncare rapidă, făcută de la zero, în bucătăria de acasă. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.