Aceasta este o rețetă care se poate face tot timpul anului. Dacă îți place fenicului și dacă îl găsești pe raft, la magazin.
Rețeta este de la o doamnă care gătește foarte interesant, într-un singur vas, adăugând ingredientele rând pe rând. No bine, mie nu mi-a ieșit figura, drept urmare am folosit două vase, chiar trei, dacă punem la socoteală și cel în care am semi-marinat carnea. :)) Ce dezastru mai este și acest “semi-marinat”? 😛 Stați așa, că vă zic imediat.
Mai întâi ingredientele: niște pulpe de pui sau piept – eu am folosit un sfert de piept de curcan și jumătate dintr-o pulpă dezosată de pui; o bucată medie de fenicul; un zucchini mediu; o ceapă albă mică, doi căței de usturoi, o roșie medie; sare, piper, cimbru, chimen, zeama de la o lămâie (și coaja rasă, dacă e bio), niște șofran (dacă nu aveți, e ok), ulei și niște vin alb (dacă nu aveți, asta e, faceți ca mine, înlocuiți cu jalapeno murat, lol); ochiometric, paste cușcuș (jumătate către o cană). 🙂
Carnea se marinează pentru măcar jumătate de oră în zeamă de lămâie amestecată cu niște ulei, cimbru, chimen și usturoi, plus sare și piper. Eu am semi-marinat în zeama de lămâie, că restul le-am pus direct în tavă. 😀
Tehnica doamnei este următoarea: în tava unică, în puțin ulei, călește carnea, pe toate părțile, pentru 2-3 minute, apoi o scoate și în același vas sotează ceapa, feniculul, niște pastă de tomate (în loc de roșii), apoi adaugă zucchini, pastele și restul de ingrediente, plus niște apă/supă și pune carnea deasupra; bagă la cuptor, acoperit și la final, mai lasă vreo 10 minute, fără capac, să se coloreze frumos, pentru poza de Insta. :)))
Eu am folosit tehnica dezastru din dotare și am călit pastele în niște ulei de măsline, pentru că îmi plac când sunt puțin arse. Nimic nou. :)))) Apoi am pus ceapa și feniculul și am mai lăsat vreo două-minute. Am transferat totul într-o altă tavă, am adăugat zucchini, carnea tăiată felii mai mici și marinată în zeama de lămâie, am condimentat, turnat zeama de lămâie și niște apă, plus roșia blenduită împreună cu niște resturi de jalapeno. Dacă aveți vin alb sec, folosiți-l, îi va da un gust bun. Practic pastele, legumele și carnea au fost acoperite pe jumătate cu sos.
La cuptor, vreo 40 de minute, la 230 de grade – foc mediu spre mare și am mai completat o dată cu puțină apă.
Iese de un prânz sau o cină, cu niște salată lângă. Avem proteine, legume și carbohidrați, plus are un gust interesant de la fenicul.
Rețeta este inspirată din One-Pot Mediterranean, Samantha Ferraro.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.