[prăjitorturișicafea 31] – prăjitură cu dovleac

Dacă tot am mâncat dovleac copt pe post de desert și dovleac copt pe post de garnitură, am zis că nu o fi dezastru dacă încerc și o prăjitură cu dovleac. 😛

Alegerea de azi este cea mai ușoară și rapidă prăjitură cu dovleac pentru cafea, găsită pe internet. Mai simplu decât atât era un chec cu dovleac, pe care o să îl încerc la un moment dat. Combinațiile cu cremă de brânză mi s-au părut prea grețoase, drept urmare mai întâi voi testa de pe la alții, după care o să fac acasă. 🙂

Prăjitura are un blat tip pandișpan, în care vom pune piure de dovleac, o umplutură la mijloc și un topping, toate conținând zahăr. Am mai tăiat eu de pe ici, pe colo, dar rezultatul are muuuult zahăr. 😀

Blat: 2 ouă mari (3 mici) la temperatura camerei, 150g zahăr, 67g ulei (3 linguri), 200g piure de dovleac, 180g făină, un praf de sare, jumătate de plic de praf de copt, 1 linguriță de condimente: ghimbir, scorțișoară, nucșoară. Le amestecați cu robotul fix în ordinea de mai sus. Iese un aluat gros, care curge greu.

Umplutura: 70g zahăr brun, un praf de scorțișoară, 1 lingură de cacao. Amestecate, cacao se pune pentru culoare.

Glazura/ topping: 60g zahăr, un vârf de sare, 80g făină, un praf de scorțișoară, 30g nuci/ nuci pecan, 60g (4 linguri) unt topit. Se amestecă toate ingredientele.

Într-o tavă de 20×20 cm, înaltă, unsă cu grăsime și tapetată cu făină, turnați jumătate din blat, presărați umplutura, turnați cealaltă jumătate de aluat, deasupra presărați uniform toppingul.

Se coace în cuptor încălzit, la foc potrivit, vreo 40-45 de minute. Este gata când este aurie-arsă deasupra și scobitoarea iese curată.

La cât zahăr are în ea, feliile nu pot fi foarte mari. 😀 Și musai cu o cafea neagră, neîndulcită. :))))

Are gust de iarnă, turtă dulce și zahăr, nu se simte dovleacul și umplutura este interesantă, căci se topește zahărul și se amestecă cu cacao, de zici că e ciocolată, lol. 🙂 Și toppingul de sus iese foarte crocant.

Rețeta este de pe site-ul lui King Arthur Baking.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.