[cursrapiddebucătărit 11] – în bucătăria utilată ca la Masterchef

Cu un aragaz (plită + cuptor), un frigider cu congelator încorporat și un mixer cu bol, care să aibă și funcții de tăiere și frământare plus o mașină de tocat, la care poți adăuga un cuptor cu microunde și diferite ustensile, poți reproduce cam toate rețetele existente prin cărțile de bucate. Inclusiv ce vezi prin emisiunile de Masterchef.

Între noi fie vorba adevărații Chefi au fost părinții și mai ales bunicii noștri, capabili să facă totul de zero, cu mâna (!!!) și adaptându-se condițiilor de pe piață și lipsurilor adecvate vremurilor istorice pe care le-au trăit, inclusiv războaie și teribilul comunism.

Noi suntem fericiți să trăim într-o perioadă tehnologică în care îți poți programa oalele și cuptorul, astfel încât tu să faci altceva în timpul respectiv.

Dacă ai buget adecvat, un spațiu pe măsură (inclusiv blat de lucru și zonă de depozitare), și dacă crezi că vei folosi aparatura sau că ea îți va simplifica semnificativ viața, atunci merită să investestești în diferite echipamente. De exemplu în air fryer sau friteuză cu aer cald, un mixer mai complex, un multicooker, o mașină de pâine sau chiar o mașină de făcut înghețată.

Și dacă vrei să îți impresionezi cu adevărat musafirii, poți găti slow food, mâncare delicioasă, cu ingrediente organice și gătite la foc mic sau sous vide, preparate vacumate și gătite la o temperatură mică în timp îndelungat. Sau pune mâna pe manualul de chimie și bagă niște rețete de bucătărie moleculară. 😀

Altfel cumpără ce vei folosi în mod uzual. Că ar fi dezastru să ții echipamentele să se umple de praf…

Pentru mine orice persoană, care gătește în mod uzual pentru ea și familie sau prieteni, și care încearcă noi rețete, și învață tot timpul ceva nou, este un Masterchef. 🙂

PROVOCARE: Uite câteva idei de rețete pe care le poți încerca, special de la Masterclass-ul #dezastruînbucătărie #calamamaacasă #înTransilvania! 😀 😛 🙂

Ciorbă de văcuță, supă cu găluști, ciorbă de cartofi cu tarhon.

Sarmale, tocană de cartofi, Cordon Bleu, salată de paste fundițe, salată de boeuf, salată orientală, ouă umplute.

Cornulețe cu nucă sau Vanillekipferl, chec, clătite cu brânză de vaci și smântână, ștrudel cu mere sau Apfelstrudel, salam de biscuiți, aluatul 321 (linzer, ișler), merdenele, prăjitură cu rabarbăr și bezea, pandișpan cu vișine, pogăci, zserbo.

Black Forest gâteau (tort Pădurea Neagră), prăjitură Claudia, tort de ciocolată.

Și dacă ești genul care doarme cu cărbunii sub pernă, treci mai departe la Episodul 12, ars cât trebuie, pe grătar.

Oricât ai fi de dezastru, poți învăța să gătești la tine în bucătărie (sau poți arde bucătăria prietenilor, după caz :P). Citește aici toate episoadele CURSULUI RAPID DE BUCĂTĂRIT marca #dezastruinbucatarie. Și treci la treabă, hai, vrem poze! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.