[prăjitorturișicafea 11] – ceai de zahăr ars

Fie-ne luna martie dulce precum ceaiul de astăzi. 😛 😀 🙂

În familiadezastru bem ceaiuri destul de des, dar ele sunt în general ceaiuri de plante. Dacă sunt culese cu mânuțele personale, cu atât mai bine. 🙂

Ceaiul de zahăr ars se bea prin tabere și pe munte, pentru că spălătura de caramel era băutura cea mai rapidă, practică și energetică. Bună pentru frig și pentru kinderi. Deși în ziua de azi să îi dai copilului o băutură făcută din apă și zahăr este super horror. 🙂

Eu am încercat să fac acasă, să văd dacă aș mai bea așa ceva. Da, sunt ușor masochistă. :)))))

Pentru o cană de ceai am folosit două lingurițe de zahăr tos puse la caramelizat într-un ibric. Când zahărul este un sirop colorat (atenție, procesul este super rapid, nu ardeți caramelul!), am adăugat o cană de apă rece și am lăsat să dea în fiert și să topească caramelul. Apa s-a colorat foarte frumos, gustul fiind de spălătură dulce, ușor parfumată. Lol.

Am băut vreo două guri și restul am păstrat pentru însiropat prăjituri. :))))

De unde se vede că unele experimente sunt dezastru de la început până la final. 😛

Dacă ați băut ceai de zahăr ars și sunteți fani, lăsați-mi un comentariu: mai adăugați ceva, de ex. lămâie? Ați folosit alte cantități de zahăr? Când ați băut ultima oară? 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.