Ep. 138 – Sos bolognese cu linte

No bine, ragu alla bolognese sau sosul de carne pentru lasagna sau paste îl știm deja, rețeta o găsiți aici.

Astăzi avem o variantă vegană, cu linte în loc de carne. Nu este o rețetă complicată, nici dezastruoasă, dar este pentru prima dată când am gătit linte. Yup, până la vârsta asta nici n-am gătit, nici n-am mâncat. 😀 Ce pot să zic, mai las câte ceva și pentru anii următori. :))))

Am folosit linte roșie, Chef zicea că cea verde ar fi fost mai potrivită. Habar n-am. Ce știu este că am vrut să o fierb separat, dar, după ce mi-a dat în foc, după câteva clocote, am gustat-o și mi s-a părut comestibilă, drept urmare am tras-o deoparte. Și am fiert-o direct în sos, ca să nu se facă chiar praf. Nu știu dacă i-am nimerit consistența, dar a ieșit un dezastru comestibil. 🙂

Pentru sos tocați niște ceapă, un cățel de usturoi, pe care le căliți în niște ulei de măsline, adăugați sare, piper, ciuperci și zucchini tocate (eu am pus doar zucchini) și lăsați la foc mic, până se călesc legumele. Turnați peste niște pastă de tomate sau bulion, oregano și busuioc uscate sau proaspete și dacă vreți, puțin zahăr și fulgi de ardei. După care adăugați lintea fiartă și un pahar de vin roșu sec. Mai puteți completa cu roșii tocate și parmezan ras. Lăsați să fiarbă la foc mic până iese un sos gros.

Paste fierte al dente, deasupra sosul, niște parmezan ras și frunze de busuioc pentru impresia artistică. Sau nu, dacă sunteți un dezastru mofturos ca mine. :)))

PS: Dacă ești vegan, vei sări peste parmezan sau folosești înlocuitor (tu știi ce îți place). 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *