Ep. 110 – salată Niçoise

Ingrediente: ou fiert, ton, cartofi fierți, măsline, ceapă roșie, roșii, salată verde, fasole verde fiartă. Cum s-ar zice un fel de salată de cartofi învățată în școala generală, cu ton, salată și fasole verde, plus un nume super fancy și greu de pronunțat :))

De inspirație franceză, este o salată sățioasă care arată bine și se mănâncă și mai bine. 🙂 Dressingul este o combinație clasică de suc de lămâie, ulei de măsline și muștar dijonez, plus condimente – sare, piper, cimbru, oregano și busuioc. În rețeta pe care am citit-o cartofii după fierbere se amestecau cu un sfert din dressing și două linguri de vermut sec (dacă nu aveți, nu-i bai, că nici eu nu am avut); salata verde, separat cu un alt sfert; la fel, tonul; restul pentru ceapă și roșii și pentru final. Dar cred că nu iese niciun dezastru major dacă aranjați salata și puneți dressingul deasupra. 🙂 Plus niște capere, pentru decor.

No bine, prima oară când am făcut salata a ieșit dezastruos de bună, de am mâncat-o toată, după care am realizat că am uitat să o fotografiez. :)))))) Nu faceți ca mine, pozați înainte și mâncați după! :)))))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *