Ep. 83 – brioșe cu zucchini și nuci

La cât de dezastru sunt nu mi-am închipuit că o să-mi iasă din prima! Și mai mult decât atât, că vor fi pufoase precum checul ăla bun din copilărie și că o să topească în gură de gustoase ce sunt…. Super ultra mega yummy! ❤ ❤ ❤

Rețeta:

1 cană făină, 1/2 plic praf de copt, un praf bun de scorțișoară, un praf de sare, amestecate într-un castron.

3 ouă mici sau 2 ouă mari, mixate, plus 1/2 cană de zahăr tos (6 linguri), 1/2 cană ulei (10 linguri) și 1 zahăr vanilat, amestecate bine, până se topește zahărul; adăugat 1 cană de zucchini dat pe răzătoarea mică; adăugate ingredientele uscate din castronul celălalt și mixat bine, să se omogenizeze aluatul. La final 1/2 de cană de nuci, tăiate cât de mic se poate cu un cuțit.

Iese o tavă de 12 buc de brioșe. 30 minute la cuptor cu foc potrivit. Încercate cu o scobitoare la final (trebuie să iasă curată dacă aluatul este gata).

Nu le-am ars. Nu se simte gustul de dovlecel, din cauza condimentelor. Sunt șocant de bune. ❤ (No bine, acum o explicație logică este combinația de zahăr, grăsimi și scorțișoară și nicidecum abilitățile mele în bucătărie… în cazul în care v-a trecut așa ceva prin cap.)

Tocmai bune pentru vremea de afară. 🙂 Cu o cafea aburindă. 🙂

PS: Am făcut un experiment și am congelat o parte. Super idee! Se decongelează rapid la microunde și-s perfecte așa fierbinți. Chiar și după mai multe săptămâni. (Că am uitat de ele în congelator, lol.)

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *