Ep. 66 – supă de morcovi și ghimbir

Ieri s-au întâmplat două lucruri simultan: am vrut să gătesc ceva, și n-am știut ce și m-am trezit că trebuie să scriu pe blog, și n-am știut ce. 😀

Drept urmare am sfârșit citind rețete vegane, cum fac de fiecare dată când vreau să mă relaxez. 🙂 Doar că de data asta era musai să și ard ceva prin bucătărie, că stomacul urla a foame. :)))

No bine, recunosc că a fost cât pe ce să cedez și să fac ceva cu lime, cocos, busuioc și porumb, dar feedback-ul nu a fost prea glorios. :))) Am refuzat și supa de roșii de la cateringul familial. Fitze, exact. :)) Dar am fost salvată în ultima secundă de o fabuloasă rețetă de supă-cremă de morcovi și ghimbir cu crutoane de pâine. Tocmai bună pentru canicula de afară.

În varianta originală niște morcovi, ghimbir și semințe de chimen se fierb, se blenduiesc, ca să ajungă supa cremă, după care se servesc cu semințe prăjite de chimen, pătrunjel verde tocat și niște felii de pâine prăjită. În varianta mea supa e lichidă și este o bază de legume (ceapă, morcov, apio, ardei verde) cu legumele tocate ff mărunt sau blanduite ușor, care se amestecă cu morcov și ghimbir tăiat fideluță și semințe de chimen, călite într-o lingură de ulei de măsline. La final, pătrunjel verde tocat deasupra și covrigei din cereale integrale, că asta aveam prin casă.

Pentru că-s dezastru, a ieșit ușor cam picantă. :))) Dar am mâncat tot, până la ultima picătură. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *