Ep. 41 – ciorbă de cartofi cu tarhon

Într-o perioadă, mai tot ce găteam avea tarhon. Nu mă întrebați de ce, nu am explicații pentru comportamente dezastruoase… :)))

No bine, o zeamă clasică, din Transilvania. Odinioară se lua un ciolan de porc și se fierbea super bine, după care se combina cu legume și cartofi și se dregea cu suc de roșii și tarhon, plus niște oțet.

Mai nou e mai rapid să cumperi ciolanul gata fiert (eventual ușor afumat), îl tai bucățele mici, și, dacă e super sărat, îl dai într-un clocot și arunci prima apă. După care pui altă apă și adaugi morcovi, țelină, pătrunjel rădăcină, ceapă, ardei, tăiate mărunt sau date pe răzătoare, sare/vegeta, piper. Când sunt aproape fierte adaugi cartofi tăiați bucăți mai mari. La final bulion, tarhon din oțet și niște oțet. Servești în farfurie cu un praf de pătrunjel verde tocat. 

Acum dacă vrei o variantă vegană, scoți ciolanul din oală… dar, no bine, ești sigur/ă că vrei să faci asta? 😛

Și ai ars oalele, aragazul, blocul, legumele? Nu, dar am trișat puțin ? Ciorba din imagine este făcută de Chef, motiv pentru care toate legumele sunt tăiate identic ? Dar, pe cuvânt de dezastru, și a mea iese exact la fel. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *