Ep. 25 – o altă salată de cartofi

Prin școala generală știu că am avut vreo câteva ore de gătit, băgate după orele de cusut și croșetat și înaintea celor despre componentele fierului de călcat (ce știți voi, femeia adevărată a .ro din anii 90 nu putea călca rufele dacă nu știa cum să desfacă fierul cu o șurubelniță…). În teorie exista un soi de bucătărie improvizată cu un aragaz și o masă, dar în practică toate chestiile învățate au fost cu ingrediente aduse de acasă și pregătite fără prea multă logistică. Sau cel puțin așa îmi amintesc. La loc de cinste clasica salată orientală, făcută din cartofi, ceapă, ouă fierte, gogoșari sau castraveți acri și eventual măsline negre.

Salata de azi este o variantă îmbunătățită cu ce ai prin frigider. 🙂 În cazul de față pe lângă clasicii cartofi fierți, ceva carne de pui, ouă fierte, măsline, roșii, castraveți și morcov ras. Plus un dressing din ulei și suc de lime (că a fost la reducere la hypermarket).

Salata de cartofi se alătură astfel altor feluri de mâncare extrem de sățioase și care se pregătesc cu ce ai prin frigider, ca de ex. pizza. 🙂

Și cred că știți deja, vrei vegan, pui doar cartofi + legume, vrei vegetarian, mai adaugi niște ingrediente vegetariene și nu ai nicio problemă, no bine combini lista de mai sus sau ce găsești la tine prin frigider.

Acestea fiind din frigider (am repetat de 100 de ori mesajul subliminal? daaa :)) ), spor și poftă bună.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *